High Edu lansează programul OSSD în România, cu exclusivitate Kanata Academy

Motivatia din spate...

Multi elevi români își doresc  acceseze sisteme internationale de invatamant fie in Romania fie în străinătate, fie aleg sa parcurga studiile superioare la universitățile din lume, atât din Europa cât și de pe alte continente fie aplica pentru programe exchange pe perioada facultatii. Pentru a avea succes este foarte important întrunești condițiile de admitere specifice și totodată ai abilitățile, aptitudinile și abilitatile de viata necesare faci performanță unui sistem de învățământ cu totul nou.

High Edu lansează programul OSSD în România

cu exclusivitate de la Kanata Academy Canada cu optiunile de inscriere individual sau colegiu care include in programa nationala curricula canadiana.

Ce presupune acest program?

OSSD – Ontario Secondary School Diploma este diplomă  de  absolvire  a  liceului  recunoscută  internațional  care îți permite  obții burse în cadrul tuturor universitățilorinclusiv în SUA.  Elevul se poate înscrie la  cursurile susținute de Kanata Academy fara sa renunte la  curricula nationala parcurgand ultimii 2 ani de liceu online în 2 variante – fie un liceu devine partener Kanata Academy și oferă elevilor opțiunea de a parcurge curricula nationala si de a se înscrie in paralel și la cursurile Kanata, fie elevii se pot înscrie individual.

Programul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 14 –19  ani, din mediul urban, dar și instituțiilor de educațieșcoli private și de stat. Este suficientă înscrierea în programul OSSD în ultimii 2 ani de liceu. Programul costă 6.300 de dolari canadieni/an (aprox. 4.000 de euro) iar cursurile se desfășoară exclusiv online. Contacteaza-ne pentru mai multe detalii. Sorina si Nona

De ce sa aplici?

Învățământul românesc este bazat pe transferul și acumularea de cunoștințe obiectivul  fiind  obtinerea unei note. Pentru elevii care își doresc  studieze într-un sistem internaţional, le recomand  își descopere interesul ocupaţional,  sa parcurga curricula specifica in sistemul OSSD si  își dezvolte personalitatea și abilitățile dar și  își facă prieteni din culturi diferiteparticipand la diferitele programe si activitati extracuriculare locale si internaționalepe care le sustinem in  timpul anului academic si in perioadele de vacanta.

 Programele similare sunt A level sau International Baccalaureate® (IB) care sunt foarte stricte, nu îți permit  faci în paralel și școala românească și este foarte greu  obții note mari de la prima examinarePe lângă o foarte bună cunoaștere a limbii în care studiezicursantul își va dezvolta abilități utile pentru studiile superioare sau job-urile în străinătatedezvoltarea de comunitățitehnici de argumentațiemanagementul timpuluicolaborare de grupdezvoltarea unei prezențe digitalenoțiuni financiare de bazăcunoștințe culturalepregătirea unui interviudezvoltarea unui CV și a unui portofoliucapacitatea de reflexie asupra propriilor acțiuni sau capacitatea de a căuta informații.

Absolventul obține diploma internațională OSSD fără  fie nevoit   renunțe la curricula naționalăsistemul este foarte flexibil și bazat  pe credite care pot fi transferateExamenul de bacalaureat românesc se  notează la 3 subiecte dintre care 1 subiect este Limba și Literatura  RomânăDiplomele Internaționale au în general 6 subiecte internaționalesubiecte care sunt relevante pentru viitorul program de studiu.

Beneficii OSSD, Kanata Academy

Un absolvent al programului OSSD cu exclusivitate de la Kanata Academy  poate  obtina un punctaj superior atunci cand se echivaleaza  studiile de catre comisiile de admitere – de exemplu  în Irlanda o  diploma de absolvire cu 6 subiecte finale claseaza candidatul in primele  pozitii ”. In plus, viitorul student va fi familiarizat cu sistemul de predare si evaluare conform standardelor internatiomale si va avea o  perioada foarte scurta de adaptare la noua viata de student. 

De multe oricriteriile de admitere de la universitățile sau programele foarte competitive – MedicinăPoliticaRelatii InternationalePsihologie,  EconomieStiinte, Computer Science necesită prezentarea examenelor finale de absolvire a liceului la Matematică și uneori 2 Știintedoar cu diploma de Bacalaureat din Româniaastfel un elev nu poate fi eligibil sunt necesare examene suplimentare. 

Înscrierile pentru programul condensat de 2 ani academici au loc au loc în prima zi fiecărei luniexcepție luna august, de exemplute poți înscrie pe 1 martiesistemul se bazeaza pe  transferul creditelor de la un liceu la altul se poate realiza, Kanata Academy va face o evaluare individuală a  materiilor ultimilor 3 ani de studiu şi va adapta curricula de parcurs. 

Un alt avantaj al elevilor cale aleg sa studieze curricula Science este faptul ca in cadrul orelor de Computer Science vor învăţa  şi practica în primul an programul Java şi în al doilea an programul Python şi vor obţine  Javascript Certificate şi Phyton Certificate certificari recunoscute international. 

În Româniaanul universitar începe în septembrie și se încheie în luna iunieÎn cazul în care elevii vor începe în ianuarie/februarie vor putea  studieze și în timpul vacanței de varăAplicand cu  OSSD – Ontario Secondary School Diploma la universitati  de top din Europa  sau Statele Unite le asigura elevilor un avantaj in fata competitorilor si pot fi eligibili pentru burse.

Contact