Undergraduate Program

Programul Ontario Secondary School Diploma (OSSD) – exclusiv în Romania prin High Edu

Ești elev de liceu și îți dorești un program de studiu internațional cu credite transferabile în sistemul românesc?

Vrei sa te pregatesti din timp pentru a accesa programe de studiu la universitati de prestigiu? Vrei să te pregatești zi de zi într-un sistem de învățământ recunoscut internațional, cu profesori excepționali? Vrei să îți alegi să studiezi în liceu strict disciplinele care te interesează pentru pregatirea ta academică?

Atunci înscrierea în programul de învățămant liceal OSSD este soluția! Ontario Secondary School Diploma este o diplomă de absolvire a liceului recunoscută internațional care îți permite să obții burse în cadrul tuturor universităților, inclusiv în SUA.

Dacă ai între 14 – 19 ani, este suficienta înscrierea in programul OSSD in ultimii 2 ani de liceu. Te poți înscrie online la cursurile susținute de Kanata Academy în 2 variante –fie daca un liceu devine partener Kanata Academy și oferă elevilor opțiunea de a se înscrie, fie te înscrii individual. Programul costă aprox. 4.000 de euro/an, iar cursurile se desfășoară exclusiv online.

Specializări

Business

Education

Science

Health

Computer Science

Dacă îți dorești să înveți pe un sistem străin, fără să pierzi ceea ce se predă în România, acest program este pentru tine. 

Ai oportunitatea fantastică să parcurgi în paralel cu curricula națională o curriculă modernă, adaptata secolului 21, totul online, cu un orar care nu te va suprasolicita.

Diploma de BAC NU este suficientaă pentru aplicațiile la universitati de renume. Trebuie să te pregătești suplimentar pentru teste standardizate internațional, să investești timp și resurse financiare pentru pregătire, să cauți variante de pregatire locală care nu sunt certificate – lucruri ce pot genera repetarea pregătirii, repetarea testelor dacă rezultatul nu este competitiv,  timp și stres chiar în ultimul an de liceu.

Competiția ta nu este doar la admiterea la facultate, ci și pe parcursul programului de studiu. În funcție de stilul de învatare și adaptare individual poți fi dezamăgit să lucrezi din greu în primul an să te ridici la nivelul celorlalti. Aici nu se invata pe dinafara pentru note, ci se construiesc skill-uri, atât academice cât și non-academice, astfel încât diploma de bacalaureat înseamnă și pregatirea pentru studii universitare.

Cum funcționează?

Este disponibil online, dându-ți astfel posibilitatea să faci în paralel și școala românească. Sistemul este foarte flexibil și este bazat pe credite colaborative care pot fi transferate. Iar dacă te ingrijorezi cu examenele, nu e necesar. Vei avea lucrări de tip parțial, la materiile pe care ți le-ai ales în funcție de interesele tale. Spre deosebire de bacalaureatul românesc care se notează la 3 subiecte, dintre care 1 subiect este Limba și Literatura Română, această Diplomă Internațională are 6 subiecte internaționale, subiecte care sunt relevante pentru viitorul tău program de studiu la Facultate.

Din cele 5 pathways alegi să studiazi 6 subiecte, în funcție de ce domeniu alegi să studiezi la nivel universitar. Poți începe din clasa a 10-a sau a 11-a.

Ce câștigi dacă urmezi cursurile liceale online OSSD?

 

 • Înveți într-un sistem de învățământ modern, adaptat secolului 21 și obții o diplomă de bacalaureat recunoscută internațional
 • Înțelegi sistemele educationale internaționale și ești mai bine pregătit pentru piața muncii
 • Înveți ce îți place și alegi materiile care te pregatesc pentru viitorul program de licență
 • Parcurgi materiile în limba engleză și îți dezvolți skilluri esențiale pe care elevii de liceu din alte țări le dobandesc, lucru ce te ajută în procesul de admitere prin proiecte aplicate.
 • Te inregistrezi în sistemul de învătământ Canadian, primești număr matricol eliberat de Ministerul Educației din Canada.

Ce pierzi dacă nu te înscrii?

 • Nu te poți folosi de creditele colaborative și transferabile ale programului
 • Nu îți creezi un grup de lucru internațional cu profesori, mentori și elevi care au aceleași interese și pasiuni cu tine
 • Nu îți vei dezvolta capacitatea de a lucra în echipă și de a atinge un scop comun împreună. Gândirea critică, creativitatea și persuasiunea sunt alte skilluri esențiale în procesul de admitere la facultăți de top.
 • Nu vei obține o orientare vocațională clară asupra opțiunilor tale academice și profesionale, indiferent de destinatia de studiu, daca este în Romania sau în străinătate
 • Nu vei economisi timp și bani – nemaifiind necesare ore de pregatire în particular la diverse materii și înveți engleza la nivel academic, eliminând testele de certificare a nivelului.
 • Nu ai garanția ca dosarul tau de aplicație va fi acceptat de Universitățile de top, riști să nu ajungi în faza de interviuri și teste.
 • Vei cheltui mai mult pe ore suplimentare și meditații la mai multe materii, pe cursuri și teste de limba engleza
 • Vei avea o perioadă mai lungă de acomodare cu viața de student internațional deoarece este un sistem de învățământ modern și total diferit de cel românesc.  Astfel că, s-ar putea ca în primele 2 semestre să nu performezi și să nu ai rezultatele pe care le aștepți.
 • Science Pathway- Calculus, Vectors - Advanced Functions - Chemistry - Physics - Biology - English
 • Business Pathway- Calculus + Vectors - Advanced Functions - Data Management - English - Computer Science - International Business
 • Education Pathway- English - Photography - Fitness - Media Arts - World History - Philosophy
 • Health Pathway- English - Nutrition & Health - Kinesiology - Anthropology - Technology - Health care
 • Computer Science Pathway- English - Computer Science Principles AP - Advanced Functions - Calculus & Vectors - Physics - Technology

Ai nevoie de informații suplimentare?

suntem aici ca să te ghidăm
Despre
Dezvoltare personală
Timeline
Beneficii pe termen lung

De ce Kanata Academy?

Academia Kanata oferă toate cursurile complet online. Studenții sunt înregistrați ca studenți canadieni și li se eliberează un număr de student din Ontario. Aceștia își aleg materiile preferate și le urmeaza în platforma de elearning a școlii. Academia Kanata creează o fișă oficială a studenților din Ontario (OSR) pentru fiecare student, conform cerințelor Ministerului Educației din Ontario. Toate rapoartele oficiale sunt păstrate în acest dosar. Această înregistrare rămâne disponibilă timp de 55 de ani și după 55 de ani este arhivată la o locație a ministerului din Toronto, Ontario Canada. Prin intermediul OSSD – Ontario Secondary School Diploma, elevii au un avantaj, în cazul în care aceștia aplică pentru Oxford Cambridge, pot intra direct. 

Dezvoltare personala

Pe lângă o foarte bună cunoaștere a limbii în care studiezi, îți vei dezvolta abilități utile pentru studiile superioare sau job-urile în străinătate: dezvoltarea de comunități, tehnici de argumentație, managementul timpului, colaborare de grup, dezvoltarea unei prezențe digitale, noțiuni financiare de bază, cunoștințe culturale, pregătirea unui interviu, dezvoltarea unui CV și a unui portofoliu, capacitatea de reflexie asupra propriilor acțiuni sau capacitatea de a căuta informații.

Când să aplici?

Înscrierile pentru anul 2021 au loc în prima zi de luni a fiecărei luni, excepție luna
august, de exemplu, te poți înscrie pe 4 ianuarie, 1 februarie iar transferul creditului de la un
liceu la altul se poate realiza, KAO va face o evaluare a ultimilor 3 ani. În România, anul universitar începe în septembrie și se încheie în luna iunie. În cazul în care vei începe în februarie/martie vei putea să studiezi și în timpul vacanței de vară.

Daca alegi Romania ca destinatie de studiu universitar, acest sistem te va ajuta sa aplici la universitati locale cu predare in limba engleza si cu programa de studiu internationala sau te va ajuta ca in programele de exchange sa te adaptezi foarte usor si sa excelezi.

Daca alegi sa studiezi in afara tarii vei sti cum sa abordezi din prima zi procesul de invatare si evaluare, va fi o continuare fireasca a metodelor de predare si invatare din liceul international, vei performa din primul semestru de facultate si vei excela de la inceput.

Încă nu te-ai hotărât?

 • totul se desfășoară online, din confortul casei tale
 • primești certificat după fiecare an de studiu
 • costuri mici în comparație cu programele A level sau International Baccalaureate®
 • credite colaborative care se echivaleaza cu sistemul românesc
 • program de studiu ales în funcție de interesele tale
 • poți să te inscrii la începutul oricărei luni
 • te pregătești la un nivel înalt, indiferent dacă vrei să faci facultatea în România sau în străinătate
 • ai acces la o platformă de e-learning cu mentori implicați
 • îți vei găsi mai ușor un internship și un loc de muncă ulterior

Vrei să fii pregătit ca în străinătate?

Contact