Consiliere Educațională

Alegerea vocației este o expresie a personalității tale

Te sprijinim, indiferent din ce oras esti , să-ți alegi domeniul şi programul de studiu în România sau în străinătate și te însoțim și te ghidam pas cu pas pe tot parcursul procesului de admitere și în primul semestru de student.

În plus, primești informații despre modul de desfăş̦urare a programelor de Bachelor, Master, short courses, PhD, distance learning, despre cerințele academice, dar și despre viața în campusurile studențești, costurile de trai şi posibilitățile de angajare pe durata studiilor. În tot acest proces, tu vei afla:

  • Care sunt interesele tale și cum poți să le monetizezi dacă urmezi facultatea potrivită
  • Cum te influențează personalitatea și cum ar trebui să înveți ca să nu simți că pui presiune pe tine 
  • Cat ești de predispus să te adaptezi la un mediu nou
  • Cum te susțin abilitățile ca să obții ce îți dorești, dar și ce mai ai de imbunatățit
  • Cât de bine te cunoști și cât de bine poți să treci prin provocările și obstacolele vieții 
  • Care sunt acele interese vocaționale și domenii ocupaționale care ți se potrivesc cel mai bine profilului
  • și multe altele…

Știai că 30% din tineri își abandonează studiile pentru că nu și-au ales domeniul potrivit de studiu?

Pentru a evita acest scenariu, e nevoie să faci o evaluare care să-ți raspundă la intrebarile:

Ce îți place să faci?

Cum îți place să faci?

Ce poți să faci?

Cum îți place să înveți?

Nu trebuie să fii printre ei

Iată primii pași spre viitor
Pasul 1

Ne întâlnim în biroul nostru sau în online și facem o ședință de cunoaștere. Îți analizăm istoricul educațional, identificăm nevoile și stabilim obiectivele.

Pasul 2

Faci testul HighTest care înglobează 2 teste vocaționale și de evaluare a intereselor. Totul se desfășoară din confortul casei tale, online, în aproximativ 45 de minute.

Pasul 3

Ne întâlnim la o ședință de feedback, unde un consultant specializat îți interpretează rezultatele și te ajută să întelegi domeniile care ți s-ar potrivi pe baza intereselor tale, a abilităților și personalității. Primești rapoartele, explorezi rezultatele,  recomandările de carieră  corelate cu meseriile din COR care te ajută să îți completezi Planul de Carieră.

Pasul 4

Ne întâlnim la o ședință de feedback pentru a discuta Planul de Carieră și primești asistență pentru a întocmi Planul de Acțiune.   

Asta e tot?

Nu. După ce parcurgi acești pași poți accesa serviciile noastre de consultanță academică, în care primești lista de Universități potrivite profilului tău și ce trebuie să faci ca să fii admis fără emoții. 

De ce să începi procesul de consiliere cu o testare?

Împreună cu Asociația Psihologilor din România am dezvoltat HighTest, alcătuit din 2 rapoarte care îți prezintă interesele, aptitudinile şi competențele. Vei descoperi ceea ce nu înveți la școală, cum ar fi:

  • mai multe despre tine și despre ce îți dorești să profesezi,
  • cum poți să fii mai bine pregătit să faci alegeri,
  • ce calități trebuie să îți antrenezi ca reușești în orice context

Raportul de evaluare al intereselor vocaționale

Înțelege profilul tău personal și identifică ocupațiile care te atrag. Testul îți dă posibilitatea să scanezi toate opțiunile de educație și îți furnizează compatibilitatea cu joburile listate în Clasificarea Ocupațiilor din România.

Întreprinzător | Investigativ | Artistic | Social | Realist | Convențional

Raportul de evaluare a personalității și aptitudinilor

Descoperă ce te motivează, ce te interesează, modul în care percepi lumea, modul în care înveți și te dezvolți. Testul îți sugerează direcții de cariera în acord cu propriile tale caracteristici și aptitudini cognitive.

Extraversiune | Agreabilitate | Conștiinciozitate | Stabilitate emoțională | Deschidere către noi experiențe | Aptitudinea numerică | Aptitudinea verbală | Raționament deductiv

Cum te ajutăm să-ți alegi drumul în viață, fără compromisuri prea mari?

Coaching Individual

În şedințele individuale de 1.5 ore, un specialist HighEdu lucrează cu tine pentru a te ajuta să fii confortabil la interviul de selecție, să înveți să comunici persuasiv, să îți crești încrederea de sine, să înveți cum se desfășoară o sesiune de selecție și evaluare.

Vreau detalii

PROGRAME DE PREGATIRE

Îți poți mări șansele de admitere dacă aplici la programele și cursurile de vară propuse de High Edu în funcție de personalitatea și interesele tale.

Vreau detalii

DOSARUL DE APLICAȚIE

Îți oferim asistență pentru a aplica la universități din țară și străinătate, alegerea cazării, oportunități de finanțare, susținere pe toată perioada procesului de admitere și pregatirea efectivă a plecării, finalizarea înscrierii.

Vreau detalii

99% dintre clienții consiliați au fost admişi la programele de studiu și au o carieră împlinitoare

High Edu a facut procesul de selecție și aplicare facil și accesibil. Am aflat informații despre universități care nu se aflau pe site-urile de prezentare și am fost încurajată să mă conectez cu alți studenți de la facultatile alese. Multumesc pentru că m-ați sprijinit în acest moment important al educației mele. 

TEODORA STRUGARU
University College London, specializarea Politics Sociology and East European Studies

High Edu m-a ajutat să-mi dau seama ce îmi place să fac și mi-a oferit mai multe detalii despre diferite facultăți. Mai mult, mi-a urmărit progresul în detaliu și m-a ajutat la fiecare pas în procesul de aplicare la facultate. Au fost un real sprijin și mi-au scutit nenumărate ore de research pe cont propriu. 

RAZVAN POP
Modul University Vienna, specializarea Tourism Management

Am știut că sunt pe mâini sigure de la prima întâlnire. Am avut de a face cu un ton cald și placut, dar extrem de stăpân pe informațiile oferite. Îndrumarea Sorinei, cea care mi-a fost mereu alături în tot acest parcurs către facultatea dorită, a contat enorm pentru succesul meu. Mulțumesc, High Edu!

ANA SCANTEIANU
City University of London, specializarea Media, Communication and Sociology

Încă nu te-ai hotărât?

4 motive ca să lucrezi cu noi

CONSULTANȚĂ PERSONALIZATĂ

Totul începe cu o ședință gratuită în care descoperim planurile tale și analizăm opțiunile de studii în funcție de personalitatea ta. Apoi suntem alături de tine non-stop până apeși pe butonul Submit Application. Vom avea o întâlnire inițială de cunoaștere, 1 sedință de feedback la rapoartele de evaluare, vom face un plan de carieră – 1 sedință de prezentare și feedback și un plan de acțiune – 1 sedință de prezentare și feedback.

FLEXIBILITATEA ȘI PASIUNEA

Ai o întrebare care arde și nu suntem la birou? Poți să ne suni. Ești disponibil doar în weekend? Nici o problemă. Suntem la dispoziția ta să-ți facem călătoria mai ușoară. Nimic nu ne bucură mai mult decât sclipirea din ochi a adolescentului care a primit confirmări că și-a ales bine specializarea, bucuria altuia când găsește opțiunile potrivite, sau tăcerea introspecției celui care a aflat o curiozitate despre el. Acest proces durează aproximativ 2 luni. 

RESPONSABILITATEA

Un simplu test este doar o scanare a situației tale actuale și nu îți propune niciun plan pentru viitor. De aceea, îți oferim un pachet complet de consultanță educațională. Metoda noastră de lucru începe cu interviul, completarea testelor și abia la final consilierea individuală. Ne asumăm responsabilitatea pentru parcursul tău din momentul semnării contractului.

EXPERIENȚA

Consilierii noștri vocaționali ANC,  sunt certificați în testare și consiliere vocațională, și au o experiență de peste 20 de ani în toate procesele de resurse umane. Pe parcursul carierei, au conceput si derulat programe de internship și dezvoltare pentru studenți în peste 2500 de companii de top și integrează elevii în programe extracuriculare la nivel national și international. 

Contact