elev de liceu, admitere universitate, universitati internationale

Ești elev de liceu? Iată ce poți să faci în 2021 pentru o educație completă

Cu siguranță ai auzit poveștile elevilor consiliați de HighEdu admiși la universități de top din Europa, USA sau Canada, dar ai auzit și despre exigențele comisiilor de admitere ale acestor Universități. Dacă-ți dorești să joci la nivel înalt, trebuie să te pregătești continuu, extra curricular, chiar dacă ai note foarte bune la școală și la BAC. Competiția ta nu sunt colegii de clasa sau de liceu, sunt elevi de liceu din toată lumea, înscriși în licee renumite, unde au examene de absolvire cu 6 materii, nu 3 materii ca și în sistemul românesc. Mai jos, am inclus cele mai competitive sisteme de învățământ din lume.

Pregatirea și adaptabilitatea sunt cele ce contează în 2021.

Iar acum ai timpul necesar să investești în tine datorită școlii online. High Edu îți propune programe pe care să le parcurgi încă din clasa a IX-a și să dobândești abilități care inevitabil îți vor folosi în parcursul tău academic și profesional.

  • dacă alegi să rămâi în România, vei ieși în evidență și vei putea parcurge programe de licență din țară acreditate de Universități din UK și USA
  • dacă alegi să studiezi în străinătate, vei ști ce sistem de învățământ ți se potrivește, te vei integra imediat și vei fi la nivelul colegilor proveniți din sisteme de învățământ internaționale care au deja aceste abilități integrate în curriculă.

Elevii noștrii au urmat cu sfințenie planul de dezvoltare propus și ne mândrim ca au reușit la cele mai bune facultăți din lume. În plus s-au adaptat foarte ușor și avem un coeficient de abandonare a studiilor de 0%. Mai jos îți trimitem câteva acțiuni pe care le poți planifica și tu începând de azi:

  1. Află care sunt interesele tale și domeniile viitoare de studiu pe care vrei să le explorezi

Te sprijinim, indiferent din ce oraș ești, să-ți alegi domeniul şi programul de studiu în România sau în străinătate și te însoțim pe tot parcursul procesului de descoperire și desigur pentru pregatirea pentru admitere. Primești informații despre:

  • diferitele domenii de interes,  aplicabilitatea programelor alese, diferențe dintre denumirile programelor (Computer Science vs ICT, Economics vs Business, Marketing vs Advertising,  Fashion vs Fashion Business, Filmmaking vs Film & Business)
  • sistemul de învățământ din diferite țări, modul de desfăş̦urare a programelor de Bachelor, Master, short courses, PhD, distance learning, despre cerințele academice, dar și despre viața în campusurile studențești, costurile de trai şi posibilitățile de angajare pe durata studiilor astfel încât să poți alege sistemul care ți se potrivește.

!! în 2021, ca elev de liceu, poți obține o diplomă internațională de bacalaureat recunoscută de toate universitățile din lume parcurgand cel puțin ultimele 2 clase de liceu online, urmând curricula canadiană. OSSD, Ontario Secondary School Diploma este o diplomă de absolvire a liceului recunoscută internațional care îți permite să obții burse în cadrul tuturor universităților, inclusiv în SUA.

Chiar dacă acum ești în clasa a 11-a, încă te poti înscrie. Fiind online îți vei organiza activitatea și în vacanța de vară pentru a finaliza clasa a 11a.

2. Învață cel puțin 2 limbi străine la nivel academic și obține 2 certificate de nivel de limbă.

Uneori, programul și Universitatea dorită nu este exclusiv în limba engleza, și deci pierzi șanse reale să te acomodezi cu sistemul ales, și să te diferențiezi mai apoi pe piața muncii. 

Nu mai căuta să faci meditații o dată pe săptămână, alege cursurile organizate de școli internaționale predate de profesori nativi, în grupe online sau individual. Astfel beneficiezi de networking și o curriculă adaptată nevoilor tale. 

3. Participă la cursurile de dezvoltare personală

Consultanții noștri îți dezvăluie în workshop-uri procesele practice de la A la Z ca să înveți cum să-ți dezvolți brandul personal, cum să-ți scrii CV-ul ca și să atragi atenția în primele secunde, cum să scrii o scrisoare de motivație remarcabilă cu 100% șanse de reușită, cum să prezinți lucrările științifice în Microsoft Office, pregatire si simulari pentru interviurile de admitere și multe altele.

4. Alege cursuri academice de scurta durata organizate de școli de renume internaționale

Astfel poți obține cele mai bune rezultate la examenele standardizate cerute de universități – SAT, ACT, Bocconi, SESAME, IELTS, TEOFL.

5. Participă la internshipuri locale și internaționale online și fizic.

Aceste programe oferă elevilor începând cu vârsta de 12 ani, o experiență imersivă a viitorului program de studiu, înainte de a începe efectiv universitate. Astfel, poți să ai un avantaj în fața concurenței lor. Peste 35.000 de studenți din 80 de tari diferite participa la aceste programe, care se desfășoară acum și online.

Architecture

Art

Computer Science

Dentistry

Engineering

Entrepreneurship

Fashion

Filmmaking

International Development

Investment Banking

Journalism

Law

Management Consultancy

Marketing

Medicine

Music

Politics

Psychology

Publishing

Veterinary Science

6. Implică-te în viața comunității

Participă la programe de debate locale și internaționale, Model United Nations, Competiții și Olimpiade Internaționale ca să poti căpăta abilități esențiale de gândire critică, argumentare, public speaking, dezbatere și conversație civilizată. Aceste programe sunt susținute de traineri specialiști în dezbateri, cu experiență internațională și premii internaționale. De asemenea, asta te va face un candidat mult mai valoros și reprezintă un avantaj în procesul de admitere la universitate.

7. Participă la programe de pregatire de vară

Poți alege de la cursuri de limba străină engleză, germană, franceză, spaniolă, STEM ( Science, Technology, Engineering, and Mathematics), Law, Medicine, Computer Science and Coding, Young Leaders, Public Speaking and Leadership, Film Studies, Dance, Journalism.

8. Citește, citește, citește

Pentru fiecare domeniu de studiu în parte, îți recomandăm lecturi care te vor ajuta să te convingi că acela este drumul pe care vrei să-l aprofundezi și să-l descoperi. Pentru cei interesați, Biblioteca virtuală a Editurii Humanitas ne oferă peste 50 de cărți, pe care le puteți descarca în format pdf. 

„Secretul pentru a obține ceea ce ne dorim în viața este să împletim cunoștințele cu acțiunea. Să ne educam mereu și să punem în practică fiecare informație pe care o obținem.”

9. Planifică din timp bugetul necesar pentru susținerea studiilor 

Costurile directe și indirecte ale educației trebuie planificate din timp, încă din primul an de liceu. Trebuie să descoperi care sunt sursele de finanțare proprii, care sunt oportunitățile de burse și cum poți fi competitiv în cursa pentru burse. 

10. Pregătește din timp portofoliul de admitere pentru programe vocaționale 

Aici vorbim despre arhitectură, media, film, drama, fashion, muzică, graphic design, advertising. Un portofoliu de succes nu se construiește de pe-o zi pe alta, dar ai nevoie de el ca să poții aplica la cele mai renumite universități de profil.

Ești pregătit să intri în Comunitatea Elitelor High Edu, dar simți că sunt prea multe opțiuni și acțiuni de prioritizat?  Scrie-ne și hai să începem! Trimite-ne un mesaj și vom stabili o primă ședință de consiliere în care să construim cel mai potrivit plan de bătaie pentru tine în 2021. 

Contact