Povestea Teodorei, studentă la University College London

Cele mai mari provocări din viața de student

Cele mai mari provocari pentru mine au fost gatitul (acum imi salvez retete pe Instagram, deci va trageti singuri concluziile) si administrarea banilor. Londra este un oras scump, mai ales comparat cu veniturile din Romania. Insa de-a lungul lunilor, am invatat cum sa cheltuiesc cumpatat, dar si sa ma bucur de banii pentru iesit in oras sau ocazionalele cumparaturi. Asul meu din maneca: mama, care e de profesie economist. M-au ajutat enorm principiile ei de gestionare a banilor si m-au cumpatat sa nu cheltuiesc impulsiv. 

Ce cred acum?

LONDRA PRIN OCHII MEI

Londra a fost un mix de emotii de incantare, anxietate, uimire si stres.

Cum e să trăiești în UK?

Mi-e greu sa-mi rezum experienta in cateva cuvinte, dar stiu sigur ca a fost tot ce mi-am dorit, si mai mult. Faptul ca am locuit singura intr-o metropola m-a facut mult mai responsabila si mi-a dat un fel de “reality check” legat de cat de privilegiata este viata mea. Cred ca am facut un pas spre maturizarea mea ca adult. De cand sunt iar acasa cu ai mei, mi-e mai usor sa vad contributia acestui an in strainatate. Gandesc altfel.

Experiența de studiu

Am cateva perspective de viitor si simt ca programul meu de studiu si experienta la UCL m-au ajutat sa imi dezvolt abilitatile deja existente si m-au facut sa fiu mai confortabila cu implicarea in proiecte care nu sunt in zona mea de confort.

Sunt un om diferit fata de cel care a plecat la studiu in Septembrie. Si nu neaparat datorita noilor cunostinte academice, ci mai degraba datorita faptului ca am experimentat o lume care nu mi-a fost familiara si unde a fost nevoie sa imi creez propriile reguli, sa-mi gatesc, sa-mi spal hainele, sa-mi iau examenele cu brio, toate in timp ce incercam sa-mi fac prieteni londonezi.

Tind sa cred ca, desi am implinit 18 ani la jumatatea clasei a-12-a, nu m-am simtit cu adevarat adult pana nu m-am mutat la Londra. Atunci am realizat ca exista prea multe tipuri de detergent, atatia oameni pe care nu i-as fi intalnit si lectii pe care nu le-as fi invatat daca nu as fi avut oportunitatea sa studiez in afara Romaniei.

Daca ar fi sa dau un sfat altor tineri care vor sa se indrepte spre programe internationale, cred ca ar fi acesta: studiati ceva ce va entuziasmiaza si va face sa sariti din pijamale inainte sa mergeti la facultate.

Nu tot ce zboara se mananca. Adica nu tot ce ar vrea parintii pentru voi, vi se potriveste. Si nu tot ce aduce castiguri financiare, va implineste inima. ,,Follow your dreams’’ e o zicala cliseica, insa e atat de adevarata. Visele se pot transforma in realitate cu ambitie, munca si cu un plan sustenabil pe termen lung. Doar sa fiti atenti la ce va doriti, cu adevarat.

Contribuția High Edu

Colaborarea cu High Edu, si mai exact indrumarea Sorinei au facut procesul de selectie si
aplicare facil si accesibil. Am aflat informatii despre universitati care nu se aflau pe site-urile de prezentare si am fost incurajata sa ma conectez cu alti studenti de la facultatile alese. De asemenea, tot datorita Sorinei si a resurselor pe care mi le-a oferit, partea birocratica a fost mult mai putin intimidanta. Multumesc, High Edu pentru ca m-ati sprijinit cu toate fortele in acest moment important al educatiei mele.

Contact