Procesul de aplicare la universitățile din străinătate este unul complex și extrem de competitiv. De exemplu, rata de acceptare la universități de top precum Harvard este undeva sub 4%.
Ca să trimiți aplicații la cele mai căutate universități la începutul clasei a 12-a trebuie să te pregătești din timp, încă de când intri la liceu. Notele de la școală nu sunt suficiente în fața comisiei de admitere la aceste universități, ci ai nevoie de un portofoliu convingător, construit din vreme. Iar aici te putem ajuta noi, High Edu.
Modelul de consultanță pentru admitere al High Edu te va ridica deasupra grupului de solicitanți, acordând atenție egală fiecărui aspect al aplicației.
Iată ce elemente trebuie să ai în vedere când te pregătești de admitere și cum te putem ajuta noi:
-
Strategia de selecție a universității
În calitate de student High Edu, consultantul tău personal te va ajuta să construiești o listă de aplicații universitare potrivite, ținând cont de:
- Notele tale actuale
- Domeniul de studiu preferat
- Preferințele extracurriculare
- Locație – unde vrei să trăiești și să studiezi
- Competiția – te încurajăm să țintești sus, luând în considerare șansele tale de admitere.
Vrei să mergi la universitate în străinătate? Sună-ne la 0722756465 sau scrie-ne pe contact@highedu.ro și pregătește-te pentru succes!
-
Pregătirea testelor SAT/ ACT/ IELTS/ CAE/ TOEFL/ DELFT
Ghidat de consultanții High Edu, îți vei reduce timpul de studiu și îți vei maximiza rezultatele.
Vrei să faci un mini-test cu întrebări tip SAT? Vrei să-ți evaluezi nivelul lingvistic? Contactează-ne pentru un test gratuit la 0722756465 sau contact@highedu.ro!
-
Profilul extracurricular
Un profil extracurricular și de leadership (ECL) personalizat și complet este esențial pentru a construi o aplicație competitivă de admitere. Pentru a avea succes, trebuie să-ți prezinți pasiunile și domeniile de interes într-un mod care să te evidențieze față de ceilalți aplicanți.
Cei din comisia de admitere pot evalua eficient capacitatea academică a unui tânăr prin notele școlare și rezultatele testelor standard. Ei pot obține perspective cu privire la personalitatea, pasiunile și convingerile sale citind eseurile personale, dar activitățile extracurriculare și de leadership sunt cele care conving, deoarece arată că studentul acționează în direcția domeniilor de interes.
Următoarele șase puncte reprezintă direcțiile de bază la care vei lucra alături de consultanții tăi High Edu:
- Identifică și dezvoltă-ți domeniile de interes
- Fă brainstorming și restrânge ideile la un plan de proiect
- Stabilește un calendar și obiective
- Construiește structura proiectului
- Dacă este cazul, găsește parteneri sau finanțare
- Lansează proiectul și scalează-l, pentru un impact mai mare
-
Construirea portofoliului
Dacă îți dorești să aplici la o universitate vocațională (de ex. Arhitectură, Fashion Design, Arte plastice, Grafică, ilustrație și animație, Muzică, Producție de sunet, Inginerie de sunet) trebuie să pregătești un portofoliu remarcabil.
High Edu îți pune la dispoziție cei mai buni profesori de specialitate, care te vor învăța cum să construiești și să-ți prezinți lucrările la cel mai ridicat nivel. Programează-te la o sesiune de consultanță la 0722756465 sau contact@highedu.ro!
-
Redactarea scrisorii de intenție și a eseului suplimentar
Scrisoarea de intenție (Personal Statement) și eseul suplimentar au un grad ridicat de importanță pentru succesul cererii tale de admitere. De aceea, la High Edu vei beneficia de un consultant care cunoaște elementele urmărite de cei din comisia de admitere, astfel încât să-ți pui în valoare abilitățile și reușitele academice.
-
Pregătirea interviului
Interviul reprezintă ultima șansă de a impresiona comisia de admitere din universitățile vizate. Dar ce vei fi întrebat și cum te pregătești?
La High Edu, mentori cu experiență în interviuri te vor ghida prin toate scenariile de întrebări posibile. Vei face simulări de interviuri și vei învăța să strălucești într-o perioadă limitată de timp – atât prin răspunsurile la întrebările care ți se pun, cât și prin adresarea unor întrebări relevante universităților.
-
Recomandările profesorilor
În timp ce notele reprezintă dovezi cantitative în dosarul tău academic, recomandările profesorilor le dau viață. Sunt importante pentru că oferă o dimensiune personală profilului educațional și calităților intelectuale.
Ești gata să-ți începi drumul către o universitate de top?
Cu cât te pregătești mai din timp, cu atât mai bine. Contactează-ne acum și fii gata pentru a intra la universitatea potrivită!
0722756465