Consiliere Educațională

Alegerea vocației este o expresie a personalității tale

Te sprijinim, indiferent din ce oras esti , să-ți alegi domeniul şi programul de studiu în România sau în străinătate și te însoțim pe tot parcursul procesului de admitere.

Primești informații despre modul de desfăş̦urare a programelor de Bachelor, Master, short courses, PhD, distance learning, despre cerințele academice, dar și despre viața în campusurile studențești, costurile de trai şi posibilitățile de angajare pe durata studiilor.

Ținem legătura strâns și cu părinții tăi, astfel încât să nu avem divergențe în opinii și tu să primești susținerea celor dragi.

Știai că 30% din tineri își abandonează studiile universitare
pentru ca nu și-au ales domeniul potrivit de studiu?

Nu trebuie să fii printre ei

Iată primii pași spre viitor
Pasul 1

Ne întâlnim în biroul nostru sau în online și facem o ședință de cunoaștere. Îți analizăm istoricul educațional, identificăm nevoile și stabilim obiectivele.

Pasul 2

Faci testul HighTest care înglobează 2 teste vocaționale și de evaluare a intereselor. Totul se desfășoară din confortul casei tale, online, în aproximativ 45 de minute.

Pasul 3

Primești rapoartele cu profilului vocațional și explorezi rezultatele și recomandările de carieră. Acestea sunt corelate cu meseriile din COR și te ajută să-ți identifici domeniile profesionale potrivite ție.

Pasul 4

Ne întâlnim la o ședință de feedback, unde un consultant specializat îți interpretează rezultatele și îți oferă o listă cu universități care ți s-ar potrivi.

Pasul 5

În următoarele 2 săptămâni, primești un traseu educațional și un plan de carieră în funcție de potențialul tău, de necesități și posibilitățile financiare.

Pasul 6

Facem planul de acțiune și primești asistență în evaluarea universităților și țării potrivite ție. Durata întocmirii dosarului de aplicație tale și a procedurilor de admitere durează până în 2 luni.

Pasul 7

Monitorizam planul de acțiune și cum îți poți mări șansele de admitere prin programele adiționale de pregătire.

HighTest mai mult decât un test vocațional

Împreună cu Asociația Psihologilor din România am dezvoltat HighTest, alcătuit din 2 rapoarte care îți prezintă interesele, aptitudinile şi competențele. Acestea sunt corelate cu meseriile din Clasificarea Ocupatiilor din Romania și te ajută să-ți identifici domeniile profesionale potrivite ție. Iată ce primești.

Raportul de evaluare al intereselor vocaționale

Înțelege profilul tău personal și identifică ocupațiile care te atrag. Testul îți dă posibilitatea să scanezi toate opțiunile de educație și îți furnizează compatibilitatea cu joburile listate în Clasificarea Ocupațiilor din România.

Întreprinzător | Investigativ | Artistic | Social | Realist | Convențional

Raportul de evaluare a personalității și aptitudinilor

Descoperă ce te motivează, ce te interesează, modul în care percepi lumea, modul în care înveți și te dezvolți. Testul îți sugerează direcții de cariera în acord cu propriile tale caracteristici și aptitudini cognitive.

Extraversiune | Agreabilitate | Conștiinciozitate | Stabilitate emoțională | Deschidere către noi experiențe | Aptitudinea numerică | Aptitudinea verbală | Raționament deductiv

Cum te ajutăm să-ți alegi drumul în viață, fără compromisuri prea mari?

Coaching Individual

În şedințele individuale de 1.5 ore, un specialist HighEdu lucrează cu tine pentru a te ajuta să fii confortabil la interviul de selecție, să înveți să comunici persuasiv, să îți crești încrederea de sine, să înveți cum se desfășoară o sesiune de selecție și evaluare.

Vreau detalii

PROGRAME DE PREGATIRE

Îți poți mări șansele de admitere dacă aplici la programele și cursurile de vară propuse de High Edu în funcție de personalitatea și interesele tale.

Vreau detalii

DOSARUL DE APLICAȚIE

Îți oferim asistență pentru a aplica la universități din țară și străinătate, alegerea cazării, oportunități de finanțare, susținere pe toată perioada procesului de admitere și pregatirea efectivă a plecării, finalizarea înscrierii.

Vreau detalii

99% dintre clienții consiliați au fost admişi la programele de studiu și au o carieră împlinitoare

High Edu a facut procesul de selecție și aplicare facil și accesibil. Am aflat informații despre universități care nu se aflau pe site-urile de prezentare și am fost încurajată să mă conectez cu alți studenți de la facultatile alese. Multumesc pentru că m-ați sprijinit în acest moment important al educației mele. 

TEODORA STRUGARU
University College London, specializarea Politics Sociology and East European Studies

High Edu m-a ajutat să-mi dau seama ce îmi place să fac și mi-a oferit mai multe detalii despre diferite facultăți. Mai mult, mi-a urmărit progresul în detaliu și m-a ajutat la fiecare pas în procesul de aplicare la facultate. Au fost un real sprijin și mi-au scutit nenumărate ore de research pe cont propriu. 

RAZVAN POP
Modul University Vienna, specializarea Tourism Management

Am știut că sunt pe mâini sigure de la prima întâlnire. Am avut de a face cu un ton cald și placut, dar extrem de stăpân pe informațiile oferite. Îndrumarea Sorinei, cea care mi-a fost mereu alături în tot acest parcurs către facultatea dorită, a contat enorm pentru succesul meu. Mulțumesc, High Edu!

ANA SCANTEIANU
City University of London, specializarea Media, Communication and Sociology

Încă nu te-ai hotărât?

4 motive ca să lucrezi cu noi

CONSULTANȚĂ PERSONALIZATĂ

Totul începe cu o ședință gratuită în care descoperim planurile tale și analizăm opțiunile de studii în funcție de personalitatea ta. Apoi suntem alături de tine non-stop până apeși pe butonul Submit Application.

FLEXIBILITATEA

Ai o întrebare care arde și nu suntem la birou? Poți să ne suni. Ești disponibil doar în weekend? Nici o problemă. Suntem la dispoziția ta să-ți facem călătoria mai ușoară. Durata procesului de consiliere este de aprox. 2 luni.

RESPONSABILITATEA

Un simplu test este doar o scanare a situației tale actuale și nu îți propune niciun plan pentru viitor. De aceea, îți oferim un pachet complet de consultanță educațională care conține 6 acțiuni clare de urmat.

EXPERIENȚA

Construim și implementăm strategii de dezvoltare profesională și personală de peste 20 de ani. Avem peste 2.500 de legături în companii de top și cunoaștem cele mai bune și inovative programe de dezvoltare pentru tineri.